Bodies geboorte

De geboorte van Bodie

Bodie’s ouders nemen in september contact met me op. Ze zijn dan al ruim 6 maanden aan het tobben met het huilen van Bodie. Bodie slaapt slecht, ondanks het bedritueel wat de ouders steevast uitvoeren met de slaapliedjesmobiel en Bodie huilt vaak erg lang en indringend. Hij heeft wel zijn handjes ontdekt, maar maakt geen aanstalten met omdraaien van rug naar buik.

Bodie’s ouders zijn ten einde raad, omdat niets meer lijkt te helpen. Ze hebben de oplossing gezocht in andere voeding, middeltjes en behandelingen tegen krampjes, verschillende speentjes en zijn zelfs met Bodie naar een kinderarts en de osteopaat geweest. Deze kunnen geen medische oorzaak vinden voor het huilen, maar bemerken wel veel spanning op in Bodies lijfje. Wat kunnen ze nog voor hun zoontje doen?

Hulpvraag

Bij het uitvragen van het pre- en perinatale tijdperk komt naar boven dat mamma Evelyn bekkenklachten heeft gekregen tijdens de zwangerschap, dat zij zelf als baby met een keizersnede is gehaald en dat Bodie de uitwendige spildraai niet heeft kunnen maken toen hij geboren werd. Hij heeft enige tijd met zijn schoudertje vastgezeten achter het schaambot. De verloskundige heeft uiteindelijk de bevalling overgedragen aan de gynaecoloog van het ziekenhuis. Deze heeft Bodie’s schoudertje onder het schaambot doorgeduwd en toen kon hij geboren worden.

Zie op onderstaande link welke spildraaien een baby maakt als hij geboren wordt en waarbij de Primaire Reflex Ruggengraad-Bekken-Reflex (RBR) nodig is. Deze wordt normaal tijdens de ontwikkeling in de zwangerschap bij een baby aangelegd.

https://youtu.be/X6Vbnsg545o

Diverse signalen binnen één familie

Dit soort ingrepen, als bij Evelyn, bij een schouderdystocie komen vaker voor. Soms is een baby echter niet in staat deze beweging uit te voeren, omdat de RBR, één van baby’s Primaire reflexen in aanleg, door overerving niet goed ontwikkeld is en ook niet doorgegeven wordt aan volgende generaties.

Hier kun je achter komen door een Pre- en Perinataal profiel op te zetten en bijzonderheden rondom de ouders en andere mensen in de familie uit te vragen. Een Reflex-Integratie-Therapeut kan vaststellen of het inderdaad te maken heeft met de primaire reflexen van een baby.

Evelyn heeft lang een schuldgevoel overgehouden aan de woorden van de gynaecoloog, die zei, dat ze niet hard genoeg geperst had, terwijl Evelyn hier niets aan kon doen.

Mogelijke gevolgen

Bodie ging vanwege deze minder goed ontwikkelde reflex, tijdens zijn geboorte niet in de spildraai en na de geboorte niet draaien van rug naar buik. Veel geluid leverde frustratie op bij Bodie (hetgeen Evelyn achteraf herkende bij zichzelf en haar moeder), omdat door het ruggenmerg geluiden doorgegeven worden aan de hersenen. Dit wilde Bodie erg graag met zijn mamma delen. Maar zij kon Bodie’s signalen nog niet lezen. Nu weet ze waar ze op moet letten en wordt er aan het alsnog integreren van Bodie’s primaire reflexen gewerkt, zodat hij zich verder optimaal kan gaan ontwikkelen.

Aan de manier waarop baby’s huilen kun je zien en horen, wat eraan scheelt. Huilt een baby ten gevolge van pijn, moeheid of wil hij gebeurtenissen of frustraties verhuilen? De manier waarop Bodie huilde was niet vanwege pijn van darmkrampjes. Dan ga je verder kijken, wat er al in het leventje van Bodie en zijn familie is gebeurd. Langzaam vallen de puzzelstukjes op zijn plek, met zijn moeizame geboorte, de niet-natuurlijke geboorte van zijn mamma Evelyn en de overgevoeligheid voor geluiden.

Het mooie van alles is dat eventuele volgende kindjes ook kunnen profiteren van de opgedane inzichten en andere familieleden en Evelyn ook groeikansen hebben.

Happy family.jpg

Posted on dec 29, 2019.