Het belang van babymassage

Het belang van babymassage

Als een baby geboren wordt, dan heeft hij eigenlijk geen idee wat er allemaal bij zijn lijfje hoort en wat er met hem gebeurt. Hij voelt wat er allemaal voor verzorgende handelingen met hem gedaan worden, dat hij wordt opgepakt en rondgedragen. Maar wat er nou precies allemaal bij hem hoort en of dat goed nieuws is of niet, begrijpt hij nog niet.

Er is pas ongeveer 60% van de hersenstructuren aangelegd, op het moment dat je baby geboren is. In het 1e jaar ontwikkelt hij nog 20% en bouwt hij zijn lijfje op met spier- en zenuwcellen, zodat hij aan het einde van het eerste jaar kan omrollen, kruipen, staan en lopen.

Ontwikkeling 1e jaar.jpg

Waar is het masseren goed voor?

Een optimale opbouw van het lichaam in het eerste jaar legt een goede basis, voor de motorische ontwikkeling van een baby, zodat hij kan gaan rennen, klimmen, spelen en later sporten.

Babymassage draagt niet alleen bij aan ontspannende momenten voor moeder en kind, maar ook aan het optimaal voelen van je lijf, een grotere aanmaak van zenuwcellen in het gehele lichaam en hiermee ook tot een optimale ontwikkeling van een lijf in deze periode van extreme groei (een verdriedubbeling). Nooit meer in je leven zul je harder groeien dan in het eerste jaar!

Babymassage.png

Door alle delen van een babylijfje aan te raken maken ouder en baby beiden serotonine aan. Deze neurotransmitter heeft invloed op je stemming, het geheugen, zelfvertrouwen, slaap, emotie en eetlust. Negatieve ervaringen, als grote druk op het hoofdje als het bijvoorbeeld het door het geboortekanaal geperst wordt, kunnen omgezet worden in positieve ervaringen door de massage.

Massage kan een ontspannend ritueel voor het slapen-gaan zijn, waardoor je baby gemakkelijker in slaap valt en langer blijft doorslapen. Babymassage door een vertrouwde verzorger draagt bij aan ontspanning, waardoor krampjes kunnen verminderen en huil-uurtjes korter worden. Door huid-op-huidcontact te hebben tijdens en na de massage, kunnen pijnprikkels door een baby beter verwerkt worden.

Babymassage draagt, tenslotte ook bij aan de vorming van een betere hechting tussen ouder en baby.

Wil je dat jouw baby kennismaakt met babymassage?

Maak dan een afspraak via het contactformulier op mijn website. www.saskiababycarecoaching.nl

Ik kom dan naar je toe om je te begeleiden dit bij jouw baby te doen. De babymassage kan het beste gedaan worden met een natuurlijke olie naar keuze, zoals olijfolie, kokosolie of zonnebloemolie.

De kosten voor deze thuisbegeleiding zijn €60,- per uur.

Graag tot ziens!

Saskia Bionda

Posted on nov 07, 2019.