Ontwikkeling van baby's brengt verandering met zich mee

Borstvoedingsuitdaging of ontwikkelingsuitdaging?

Vaak krijg ik vragen van ouders over problemen met borstvoeding of het gedrag van hun baby en vertellen ze over de adviezen die ze gekregen hebben, maar die geen oplossing bieden.

Zodra ouders een baby (erbij) krijgen, dan verandert hun leven in de eerste 1- 1,5 jaar ingrijpend. De ontwikkeling van een baby gaat zo snel. En de dagen lijken soms een aaneenschakeling van troostmomenten. Wat gebeurt er met een baby in het eerste jaar?

  • Een baby verdriedubbelt zijn gewicht het eerste jaar.
  • Zijn zicht verbetert, van het zien van contouren naar het volledige zicht van volwassenen.

Zicht pasgeborene (2).png

Zicht 3maander.jpg

Zicht 6 maander.jpg

  • Een baby ontwikkelt zich van een mens die plat op zijn rug blijft liggen tot een mens die omrolt, kruipt, gaat zitten, opstaat en gaat lopen.

Ontwikkeling 1e jaar.jpg

Dat al deze veranderingen zijn weerslag op je kleintje hebben en je gezin, zal geen verassing voor je zijn, maar op welke manier? Daar kan ik je inzicht in verschaffen.

Wat kan deze verbetering van zicht en lichamelijke ontwikkeling voor het gedrag en het slaappatroon van je baby betekenen? Hoe kun je je baby hiermee helpen? Hoe kun je als ouders hier het beste mee omgaan en wat past bij jou?

Wil je hier meer over weten, omdat je vermoedt dat de oorzaken van jullie gedragsuitdagingen op een ander vlak liggen? Neem contact met me op via het formulier op de website.

Posted on okt 20, 2019.