wat hebben ouders nodig?

Wat heb ik nodig?

vragende ouders.png

Ouderschap is een groeiproces, wat jaren in beslag neemt.

Kinderen veranderen in de loop der jaren en hebben op verschillende momenten in het leven een aangepaste begeleiding nodig, om weer de volgende stap in hun ontwikkeling te kunnen maken.

De eerste 1000 dagen, inclusief de groei in de zwangerschap, maakt een kindje een zeer grote ontwikkeling door. Bijvoorbeeld: hersengroei (80%), lichaamsgroei (1e jaar een verdriedubbeling), motorische groei (van plat op de rug liggen tot gaan lopen) en het hechtingsproces, waar de gehele verdere ontwikkeling op gebaseerd is. Wat gebeurt er met een nieuw mensje wat in een totaal andere wereld wordt neergezet?

Wat heeft dit kwetsbare mensje nodig om zich veilig te voelen en de wereld te gaan ontdekken? Wat hebben jullie, binnen jullie eigen unieke situatie, nodig als ouders?

Ervaar je een steeds terugkerende uitdaging in het gedrag van je kleintje? Huilt je baby veel, gaat hij moeilijk slapen of ervaar je lastig gedrag bij het eten van je kleine of in het algemeen?

blije ouders.jpg

Samen zoeken we uit waar hem dat in zit en kijken we wat past bij jullie situatie en bij je baby, dreumes of peuter. Zo'n specifieke aanpak betaalt zich op termijn terug in een kind wat beter in zijn vel zit, goed eet en optimaal ontwikkelt.

Posted on dec 20, 2019.