Zomer- naar wintertijd met je baby

Zat je nét in een beetje acceptabel ritme met je kleine, komt de wintertijd eraan! Die lieve schat kan nog geen klokkijken, dus wat gebeurt er: Niet om 06.30 uur, kun je je kleine uit bed halen en je routine beginnen; voeden, aankleden en naar je werk., Hij/zij slaapt nog of wil nog niet eten..!

Onze biologische kolk is niet zo in de war van dat uur tijdsverschil, na het ingaan van de wintertijd. We kunnen het gemakkelijk een beetje foppen en merken alleen dat het nog wat donker is in de ochtend en wat eerder 's avonds ook donker wordt. Onze klok past zich gedurende de weken, na het ingaan van de wintertijd vanzelf aan. Het klokje van baby's kan echter danig van slag lijken, maar blijft eigenlijk netjes op de oude tijd doorlopen! Het is een degelijk oeroud uurwerk, zeg maar. Gewoon zelfde tijd eten, slapen en spelen.

Hoe kun je als ouder omgaan met dat ene uur tijdsverschil, als je er minder last van wilt hebben? Want je wil natuurlijk dat ene uurtje het liefst in je fijne ritme blijven. Het is niet altijd nodig, om alles maar om te gooien voor je kleine. Je kunt ook proberen het klokje van je kleine alvast met dat van de nieuwe tijd synchroon te krijgen in de week voorafgaand.

-Men beginne 6 dagen voor de wintertijd ingaat.

-Zetten onze wekker elke dag 10 minuten vroeger dan gewoon.

-Staan dus elke dag 10 minuutjes eerder op.

-Bieden onze kleine elke dag 10 minuutjes eerder al daglicht aan.

Dit zorgt voor de aanpassing van de biologische klok naar de tijd, die we op maandag 31 oktober 2022 willen.

Zo went je kleine met kleinere stapjes aan de overgang van zomer-, naar wintertijd en heb je een grotere kans om nog steeds in je fijne ritme te zitten.

Posted on okt 25, 2022.